Mai mulți copii de la un Centru din București au intrat în sevraj după ce nu și-au mai primit tratamentul

Şase copii de la Centrul social “Sfântul Nicolae” din Capitală au intrat în sevraj, pentru că nu şi-au mai primit medicamentele, după ce medicul psihiatru al centrului a fost arestat la sfârșitul lunii trecute. Patru dintre ei au ajuns la Spitalul Obregia, iar doi se află în continuare internați. Conducerea centrului a dispus o reevaluare a tuturor copiilor din centru, în condițiile în care 12 din totalul de 30 primeau tratament psihiatric.

Copiii din centrul Sf Nicolae  au început să fie agitați de câteva zile. Ieri, însă, starea lor s-a agravat – a declarat pentru Europa FM, Directorul Centrului, Constantin Gavrilă.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Câțiva copii au intrat într-o stare de agitație de ceva vreme. Ieri a fost apogeul acestei stări și am solicitat ajutorul Ambulanței și al medicilor. Copiii aveau stări de agitație, de autoagresivitate, dar și de agresivitate asupra celor din jur. Am intervenit la timp și am reușit să prevenim eventuale incidente.

Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi protecţia Copilului sector 1, Dănuţ Fleacă, susţine că s-a ajuns în această situaţie deoarece singurul medic specializat în psihiatrie pediatrică este arestat, iar din 23 iunie copiii nu au mai fost consultaţi de niciun specialist.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu s-a mai refăcut evaluarea lunară a copiilor, evaluare care se făcea pentru a se stabili tratamentul. de atunci, nimeni nu a mai făcut consulturi la psihiatrie, pentru că toată lumea s-a speriat. Ne chinuim de câteva zile să reprogramăm consultațiile și reevaluările. Ieri am reușit în regim de urgență achiziționarea medicamentelor după schemele vechi de tratament.”

Copiii care au ajuns la spital au vârsta cuprinsă între 7 și 12 ani și primeau tratament psihiatric de mai multă vreme. De-altfel, din totalul de 30 de copii, 12 primesc tratament psihiatric, în condițiile în care centrul Sf Nicolae este unul rezidențial, și nu pentru copii cu dizabilități fizice sau psihiatrice.

La sfârşitul lunii trecute, medicul psihiatru care răspundea de copiii din Centru a fost arestat pentru 30 de zile în urma unui scandal la centrul Sf Maria, care aparține tot de Sectorul 1. Alături de alți angajați, este acuzată că și-a însușit sume din banii primiți din sponsorizări, dar și de faptul că dacă beneficiarii din centru îi deranjau pe supraveghetori, erau internați în sanatoriu câte o lună.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS