Confidenţialitate

Mai mulți controlori în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov, din septembrie

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public a anunțat întețirea controalelor, din luna septembrie, în mijloacele de transport în comun din București și Ilfov, în condițiile în care doar 10% din călători își plătesc biletul.

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov amintește că transportul în comun a fost îmbunătățit în ultimii doi ani: au fost cumpărate autobuze noi și a scăzut timpul de așteptare în stații.

Cu toate acestea, numărul celor care plătesc biletul a scăzut constant în ultimii doi ani.

Potrivit datelor oficiale, peste două milioane de persoane merg zilnic cu autobuzul, tramvaiul sau troleibuzul, însă, aproximativ 10 la sută își plătesc călătoria.

Mulți dintre cei prinși fără bilet sunt, deseori, agresivi. De aceea, polițiștii îi vor însoți pe controlori atunci când se fac verificări în mijloacele de transport în comun.

De la 1 august, de când s-au scumpit călătoriile, au crescut și amenzile. Suprataxa, de la 50 de lei, la 80 de lei, pentru cei care plătesc pe loc și între 300 și 500 de lei pentru ceilalți, după încheierea procesului verbal.