Confidenţialitate

Mai mulți cântăreți de manele, vizați de percheziții. Ar fi declarat concerte fictive anulate în pandemie pentru a încasa ajutoarele de la stat

Zeci de percheziții ale polițiștilor în București, Ilfov și în alte câteva județe. Vizați ar fi mai mulți cântăreți de manele. Aceștia ar fi declarat concerte fictive anulate în pandemie, totul pentru a încasa ajutoarele de la stat.

Nu mai puțin de 73 de percheziții au loc la domiciliile unor persoane bănuite de înșelăciune și fals în declarații, anunță Poliția.

Printre suspecți se numără mai mulți cântăreți de manele: unul dintre aceștia este Dan Armenca, conform unor surse citate de site-ul G4Media. De asemenea, ar fi citați ca martori nume ca Dan Bursuc și Cristi Duleș.

Procurorii îi suspectează că, în timpul pandemiei, au declarat mai multe concerte anulate pentru a obține ajutoare de la stat, însă respectivele evenimente nu au existat niciodată în realitate.

Prejudiciul cauzat sare de jumătate de milion de lei. Persoanele acuzate ar fi solicitat în total peste 1,2 milioane de lei de la stat.

Perchezițiile au loc în București, Ilfov, Dâmbovița, Dolj, Olt și Gorj.

Citește și: 90 de persoane, suspecte sau inculpate în dosarul privind permisele de conducere obținute prin fraudarea probei teoretice | AUDIO