Mai multi candidati la prezidentiale ii cer lui Victor Ponta sa se retraga (AUDIO)

Elena Udrea, Monica Macovei si Klaus Iohannic au reactionat dupa ce seful statului a spus intr-o emisiune televizata ca Victor Ponta a fost ofiter sub acoperire al SIE.

Elena Udrea, candidatul PMP, susține că Victor Ponta a încălcat legea, inclusiv Constituția României de la acea vreme.

Mai exact, Elena Udrea a invocat un articol din legea fundamentală, potrivit căruia funcția de procuror era incompatibilă cu orice altă funcție publică sau privată.

Aceasta a cerut înființarea a două comisii parlamentare care să ancheteze acest caz.

Candidatul independent la prezidențiale, Monica Macovei, îi cere lui Victor Ponta să se retragă din cursa prezidențială.

Monica Macovei spune că dacă aceste acuzații se confirmă, Victor Ponta deține multe informații și poate fi șantajat sau poate să șantajeze la rândul lui.

Și candidatul ACL la prezidențiale – Klaus Iohannis – a reacționat .

Acesta i-a cerut lui Victor Ponta să lămurească acuzațiile pe care i le aduce șeful statului.

Pe de alta parte, dezvăluirile președintelui privind ofițerul acoperit nu reprezintă nimic altceva decât diversiuni în campania electorală, spune Călin Popescu Tăriceanu, candidat la alegerile prezidențiale.

Scopul lui Traian Băsescu a fost acela de a o ajuta pe Elena Udrea în campanie și de a-i discredita pe Victor Ponta și Teodor Meleșcanu, a adăugat șeful Senatului.

Președintele Traian Băsescu a afirmat la Realitatea TV că Victor Ponta a fost ofițer acoperit al Serviciului de Informații Externe.

Şeful statului l-a acuzat pe Victor Ponta că a încercat să-şi acopere trecutul printr-o hotărâre de guvern, care a extins lista activităţilor SIE considerate secret-de-stat.

Traian Băsescu susţine că fostul director al instituţiei, Teodor Meleşcanu, aflat de asemenea în cursa prezidențială pentru Cotroceni, i-a fost complice lui Victor Ponta.