Mai multe școli din țară, închise din cauza furtunilor

Toate şcolile din judeţul Dâmboviţa s-au închis la ora 14.00, având în vedere avertizarea codului portocaliu de furtună care vizează judeţul.

Decizia a fost luată de Inspectoratul Școlar, iar purtătorul de cuvânt al instituției, Valentin Stancu a transmis dascălilor să anunţe părinţii pentru preluarea copiilor pentru că în acest fel: „elevii și preșcolarii au timp să ajungă acasă în deplină siguranță. Excepție de la măsură fac grădinițele cu program prelungit unde nu se suspendă cursurile, ei sunt lăsați acolo de părinții care lucrează.”

Mulţi dintre părinţi s-au arătat nemulţimiţi de faptul că nu au fost anunţaţi din timp de acest lucru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În judeţul Prahova, unităţile se vor închide la ora 15.30, având în vedere că de la ora 16.00 judeţul va fi sub cod portocaliu de furtună.

O măsură similară, începând cu ora 15:00 s-a luat și în Giurgiu, deși județul nu este vizat de avertizarea unui cod portocaliu, ci doar de cod galben.

La Buzau, autoritatile spun că nu ar fi cazul sa se suspende cursurile, însă prefectul Carmen Ichim le atrage atenţia profesorilor să aibă grijă de copii şi să nu-i lase afară în timpul pauzelor dintre ore.

În Vrancea, școlile din întreg județul se vor închide începând cu 15.00, iar în funcţie de evoluţia fenomenelor meteo, autorităţile vor decide dacă măsura de suspendare a activităţilor în şcoli va fi valabilă şi pentru ziua de joi.

În capitală, toate școlile se vor închide la ora 17.00, după cum a declarat primarul general al capitalei, Gabriela Firea: „Pentru siguranță, înțeleg că de la ora 17.00 ar fi mai înțelept să se înceapă închiderea cursurilor pentru a putea ajunge elevii acasă. Pentru că nu toți stau în proximitatea școlilor.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Meteorologii au emis, miercuri, o avertizare cod portocaliu de instabilitate atmosferică deosebit de accentuată pentru judeţele Dâmboviţa, Prahova, Buzău, Vrancea şi Bacău.

De miercuri, de la ora 16.00, până joi, ora 10.00, „instabilitatea atmosferică va fi deosebit de accentuată şi pe arii extinse se vor înregistra cantităţi importante de apă cuprinse, în general, între 50 şi 70 l/mp”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS