Confidenţialitate

Mai multe regiuni din Noua Zeelandă vor ieși din lockdown. Numărul infectărilor cu varianta Delta a început să scadă

În Noua Zeelandă, regiuni extinse vor ieși din lockdown, după ce numărul infectărilor cu varianta Delta a coronavirusului a început să scadă. Autoritățile impuseseră carantina la doar câteva ore după depistarea primul caz de îmbolnăvire cu varianta Delta.

Toate școlile și magazinele neesențiale din Noua Zeelandă fuseseră închise după depistarea primului caz de infectare cu varianta Delta a coronavirusului, pe 18 august.

De asemenea, erau restricții de circulație, iar deplasările erau permise doar pentru cei care mergeau la lucru sau aveau urgență. De miercuri, toate aceste restricții vor fi relaxate în majoritatea regiunilor, a precizat premierul din Noua Zeelandă. Oficialul a menționat că masca va rămâne obligatorie în spațiile publice închise, iar reuniunile sunt limitate la 50 de persoane în spații închise și 100, în aer liber.

În ultimele 24 de ore, în Noua Zeelandă au fost raportate 20 de noi cazuri de COVID.

Regiunea Auckland, epicentrul focarului de coronavirus va rămâne în lockdown strict, iar restricţiile din acest oraş vor fi reanalizate săptămâna viitoare.

De la începutul pandemiei și până acum, în Noua Zeelandă, au fost 3400 de îmbolnăviri cu noul corornavirus și 27 de decese.

Foto/ Pixabay