Confidenţialitate

Procese suspendate ca urmare a disputei privind completurile de 5 judecători

Mai multe procese penale de la Înalta Curte de Casație și Justiție, printre care cele în care sunt judecați Sebastian Ghiță și Victor Ponta sunt din nou, suspendate.

Președintele unuia din completurile de judecată le-a cerut judecătorilor din Secțiile Unite ale celei mai înalte instanțe să spună care completuri trebuie să judece mai departe procesele deja începute: cele trase la sorți în decembrie anul trecut sau cele extrase la 3 ianuarie.

Președintele completului numărul 1 de judecată a comunicat că pune în discuție suspendarea proceselor dat fiind că anul trecut, Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca toate dosarele repartizate în 13 dec să rămână la Completurile deja trase la sorţi în ultima lună din an.

În plus, a explicat judecătorul Iulian Dragomir, jurisprudența arată că dosarele rămân la completurile care au început administrarea probelor, adică cele care au început procesele.

Dat fiind disputa creată de completurile care pot judeca dosarele demnitarilor și nu numai, dispută în care a intervenit și Curtea Constituțională, judecătorul de la Înalta Curte le cere acum colegilor să emită un punct de vedere.

Efectul este că toate procesele au fost amânate pentru 4 februarie.