Confidenţialitate

Mai multe petreceri ilegale au fost întrerupte de polițiști

Polițiștii și jandarmii au aplicat în acest weekend mii de amenzi în întreaga țară pentru încălcarea reglementărilor impuse pe perioada stării de alertă. De asemenea, au fost întrerupte mai multe petreceri ilegale, iar participanții și organizatorii acestora au fost amendați.

În comuna Florești din județul Cluj, de exemplu, au fost depistate și două persoane prezente la aceste evenimente private, deși erau consemnate la domiciliu, în carantină. Amănunte are Sandu Mureșan

În județul Cluj au fost descoperite două asemenea petreceri ilegale, ambele desfășurate sâmbătă seara în comuna Florești, la 4 kilometri de Cluj-Napoca.

Interesant este că una dintre petreceri a fost anunțată cu surle și trâmbițe pe un canal de comunicare electronică cu adresă cu tot, inclusiv cu taxa de acces de 70 de lei în incintă. Sesizați din oficiu, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au aplicat 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.000 de lei.

La puțin timp, polițiștii au mai descoperit o petrecere ilegală, cu 16 participanți. Surpriza a fost că printre aceștia se aflau și două persoane pentru care era dispusă măsura carantinării la domiciliu. Acestea s-au ales cu amenzi de 1.500 de lei fiecare. Nici restul persoanelor de la petrecere nu au scăpat neamendate, inclusiv organizatorul acesteia, care a fost sancționat cu 3.000 de lei.

Și în Târgu Mureș Mureș, polițiștii au întrerupt o petrecere ilegală la care au participat aproape o sută de persoane, toate amendate potrivit prevederilor legale.

La nivel național, poliţiştii şi jandarmii au aplicat în ultimele 24 de ore aproape 1.800 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 474.200 lei, a informat, duminică, Grupul de Comunicare Strategică.