Confidenţialitate

4 morți și 15 persoane grav rănite după ce un tren cu pasageri a deraiat în sudul Germaniei | FOTO

4 persoane au murit și alte zeci sunt rănite după ce un tren cu pasageri a deraiat vineri în regiunea Garmisch-Partenkirchen Alpine a Bavariei. Incidentul a declanșat operațiuni de salvare la scară largă, relatează Deutsche Welle. 15 persoane sunt în stare foarte gravă.

UPDATE 17:34. Bilanț actualizat: 4 morți și 15 persoane grav rănite

Deutsche Welle relatează că bilanțul morților a crescut la 4 persoane, iar alte 15 sunt grav rănite.

UPDATE 16:46. Bilanțul actualizat: 3 morți și cel puțin 60 de persoane rănite, dintre care 16 foarte grav

Oficialii locali au declarat publicațiilor de presă din Germania că cel puțin 60 de persoane au fost rănite în urma incidentului, iar 16 dintre acestea sunt rănite foarte grav.

„În acest moment se desfășoară operațiuni de salvare la scară largă. Trenul era aproape plin în momentul în care a deraiat”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din regiune.

Nu este foarte clar motivul pentru care a deraiat trenul care se îndrepta spre Munchen în dimineața zilei de vineri.

6 elicoptere de salvare s-au deplasat la fața locului și au transportat răniții la spital pentru tratament, conform unui purtător de cuvânt al serviciului de salvare ADAC Air Rescue.

O parte din ruta Munchen – Garmisch-Partenkirchen a rămas blocată și traficul a fost redirecționat.

Nu este clar câți pasageri se aflau în tren în momentul în care acesta a deraiat. Presa locală a relatat că printre pasageri erau mulți studenți.

Deutsche Bahn, operatorul feroviar, a transmis „cele mai profunde condoleanțe familiilor celor care au pierit în accident”.

UPDATE 15:16. Cel puțin 3 morți și mai multe persoane rănite

Oficialii au declarat că sunt cel puțin 3 morți și mai multe persoane rănite după ce un tren a deraiat vineri în sudul Germaniei. Martin Breitkopf, reporter pentru ARD – post de televiziune din Germania, a scris pe Twitter că în acest moment au loc operațiuni de salvare.

 

Știre inițială

„Există mai multe persoane rănite”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției. „O operațiune de amploare este în curs de desfășurare în prezent”, a adăugat acesta.

Nu a fost imediat clar câte persoane se aflau în tren sau care a fost cauza pentru care trenul a sărit de pe șine.

Sursa foto: Twitter / Martin Breitkopf

Citește și: Incendiu la o clădire de birouri din Moscova, soldat cu 2 răniți. 120 de persoane au fost evacuate | VIDEO