Confidenţialitate

Mai multe partide suspendă temporar activitățile de campanie electorală, în urma tragediei de la Piatra Neamț

Mai multe formațiuni politice au anunțat, duminică, suspendarea temporară a activităților electorale, în urma tragediei produse în urmă cu o seară în Piatra Neamț.

Sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de ATI, unde erau internaţi pacienţi cu COVID-19.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, este transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală din respect pentru tragedia de la Piatra Neamţ.

“În acest moment, prioritar este ca supravieţuitorii tragediei de la Piatra Neamţ să aibă parte de îngrijiri medicale. Sunt în contact permanent cu autorităţile judeţene şi ştiu că s-au găsit soluţii pentru ca activitatea medicală să continue în siguranţă la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, iar secţia ATI distrusă în incendiu să fie refăcută în regim de urgenţă. Am discutat cu toţi colegii mei şi am decis suspendarea oricărei acţiuni de campanie electorală, din respect pentru această imensă tragedie. Toţi decidenţii politici au obligaţia, în acest moment, să se ocupe exclusiv de sănătatea oamenilor, nu de alegeri”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Și Uniunea Salvaţi România a anunţat că suspendă orice activitate electorală, din respect pentru victimele incendiului de la spitalul din Piatra Neamţ.

“Din respect pentru victimele de la Piatra Neamţ, suspendăm astăzi orice activitate electorală. Sincere condoleanţe familiilor celor care şi-au pierdut viaţa în incendiul de la spitalul din Piatra Neamţ”, se arată pe pagina de Facebook a USR.

”Din cauza tragediei de la Piatra Neamț, Partidul Puterii Umaniste (social-liberal) anulează acțiunea prevăzută pentru astăzi, de lansare a programului politic pentru perioada 2021 – 2024. În fapt, toate acțiunile electorale preconizate pentru această perioadă sunt anulate. Umaniștii transmit condoleanțe familiilor îndoliate”, transmite printr-un comunicat Partidul Puterii Umaniste (social-liberal).