Mai multe medicamente gratuite și compensate pentru bolnavii de hepatita C și cancerul de prostată

Guvernul a completat lista de medicamente compensate şi gratuite cu noi tratamente pentru hepatita C şi cancerul de prostată, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

13.000 bolnavi de hepatita C sunt eligibili pentru acest tratament.

„La propunerea Ministerului Sănătăţii, astăzi, în şedinţa de Guvern, a fost completată lista de medicamente compensate şi gratuite. Au fost introduse încă două molecule noi. Este vorba despre molecule ce sunt destinate pentru tratamentul inovativ al hepatitei C şi al cancerului de prostată. (…) Această nouă etapă de tratament fără interferon pentru hepatita cronică virală C va ţinti un număr de 13.000 pacienţi eligibili”, a declarat Barbu, la Palatul Victoria.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

El a precizat că, pentru un acces mai facil la noile terapii, au fost desemnate două noi centre, la Piteşti şi Bacău, în care se vor putea iniţia şi monitoriza aceste tratamente de către medici cu experienţă în domeniu. Aceste centre se vor adăuga celor care funcţionează la Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Târgu Mureş, a spus Nelu Barbu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, cu această completare, numărul moleculelor nou introduse în acest an în lista de medicamente compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate, a ajuns la 37.

Pentru ca pacienții sa aiba acces mai usor la noile terapii, au fost desemnate două noi centre, la Piteşti şi Bacău, în care se vor putea face și monitoriza aceste tratamente.

Acestea se vor adăuga centrelor care funcţionează deja la Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Sibiu şi Târgu Mureş

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS