Confidenţialitate

Mai multe incendii de vegetație în diferite zone ale țării, într-un weekend canicular

Un incendiu de vegetație s-a extins la mai multe case dintr-o comună din Dolj. Trei locuințe au ars complet, două persoane s-au intoxicat cu fum. Incendiu a fost ieri și în zona Piatra Arsă din Bușteni dar și în județul Harghita unde au ars 10 hectare de vegetație.

Incendii din comuna Drăgotești, județul Dolj a izbucnit în zona cimitirului. Cel mai probabil, de la o lumânare sau o candelă aprinsă a luat foc vegetația uscată din zonă. Două persoane s-au intoxicat cu fum când încercau să stingă flăcările care care au cuprins aproape 30 de proprietăţi, între care livezi, culturi viticole şi şapte case.

3 dintre locuințe au ars complet. Una dintre victime a fost spitalizată.  Au fost chemați pompierii din 4 județe care s-au luptat cu flăcările mai bine de 6 ore.

Zeci de pompieri au intervenit și în Zona Piatra Arsă din Bușteni. Alături de salvamontiști și angajați ai Ocolului Silvic și voluntari  au muncit ieri mai multe ore ca să stingă un incendiu care s-a întins pe 1500 de metri pătrați.

În județul Harghita, au ars aproape 10 hectare de vegetaţie uscată. Intervenţia a fost dificilă din cauza vântului puternic.

Într-o comuna din Dolj, 2 persoane s-au intoxicat cu fum când încercau să stingă un incendiu puternic care a izbucnit în vecinătatea unui cimitir și care a cuprins aproape 30 de proprietăţi, între care livezi, culturi viticole şi şapte case.

3 dintre locuințe au ars complet. Una dintre victime a fost spitalizată.

Pompierii din 4 județe s-au luptat cu flăcările mai bine de 6 ore. Autoritățile județene promit sprijin financiar pentru oamenii afectați.

Cei de la ISU le amintesc celor care aleg să-și petreacă timpul liber în natură să fie foarte atenți, în aceste zile caniculare, la aprinderea focului.

Foto: Shutterstock