Confidenţialitate

Mai multe companii din subordinea Ministerului Transporturilor se alătură boicotului la adresa firmelor și băncilor austriece | AUDIO

Între cele mai importante, Compania de Autostrăzi, Portul Constanța și aeroporturile din București. Miliarde de lei sunt rulate de aceste companii, iar conturile ar urma să fie mutate la o bancă deținută majoritar de stat.

„Și-a anunțat o anumită intenție de a face și știu că vor face – mi-au spus și mie. Și nu doar CNAIR-ul, ci și… am fost anunțat și de alte companii aflate în coordonarea Ministerului de Transporturi, fie că vorbim despre Portul Constanța, fie că vorbim de Aeroportul din București și toate celelalte. Pentru că au găsit condiții mai bune la CEC”, a spus Sorin Grindeanu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Liderul PSD: Trebuie să ne coordonăm mai bine pașii pentru a obține intrarea în zona Schengen

Marcel Ciolacu așteaptă vești de la șeful statului care a spus că va propune discutarea situației României la Consiliul European, reuniunea șefilor de stat și de guverne din țările membre, Consiliu care începe joi, 15 decembrie:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Locul României este în Spațiul Schengen. Vom vedea în perioada următoare cum poate, de data aceasta, o să ne coordăm pașii mult mai bine. Vedem cu ce vești o să vină președintele României după data de 15 decembrie de la Consiliul European. Din câte știu eu, în acest moment nu este pe ordinea de zi, dar un membru poate ridica această problemă. Nu cred că vom avea un Consiliu Extraordinar JAI. L-am avea degeaba pentru că, între timp, Austria își menține poziția de a vota împotriva aderării României”, a spus liderul PSD.

BCR, membră a grupului Erste, şi Raiffaissen Bank România au împreună aproximativ 5 milioane de clienţi și aproape 10.000 de angajați. Ambele bănci au transmis imediat după ce Austria a votat împotriva României că regretă acest vot.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Una dintre cele mai mari organizații ale transportatorilor din țară cere șoferilor să nu mai alimenteze din Austria | AUDIO