Confidenţialitate

Mai multe centre AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer, unele de tip drive-thru | AUDIO

 

Mai multe centre de vaccinare AstraZeneca vor fi transformate în centre Pfizer și vor exista și centre drive-thru pentru vaccinarea anti-COVID cu serul produs de Pfizer, a anunțat premierul Florin Cîțu, în timpul unei vizite la Cluj.

Premierul spune că vrea să accelereze astfel campania de vaccinare.

”Vom da posibilitatea de a avea centre de vaccinare cu Pfizer drive-thru. Lumea știe deja ce înseamnă acest lucru, se vor face în etapa următoare, știu că va începe de la București dar sunt sigur că și la Cluj va începe în perioada următoare, vom crește fluxul zilnic de la 72 la 96, ceea ce înseamnă iarăși o creștere a vitezei de vaccinare. Vom transforma mai multe centre AstraZeneca în centre Pfizer, pentru a permite mai multor cetățeni să se vaccineze și vom permite companiilor, operatorilor economici să aibă centre de vaccinare unde vom furniza vaccin în funcție de zonă și așa mai departe”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu spune că vom avea o vară normală doar dacă vor fi cât mai mulți români vaccinați:

”Am ajuns acum la o capacitate de 115.000 de doze pe zi, vom ajunge la 120.000 de doze pe zi, avem dozele, avem centrele de vaccinare, vrem în această vară să ne bucurăm de concediu, să revenim la viața normală, trebuie să ne vaccinăm. Am vorbit cu sectorul Horeca, a spus că își va vaccina tot personalul, personalul economic vrea să se vaccineze, avem dozele, avem nevoie de cetățeni să se înregistreze și să se vaccineze ca să putem să avem o vară normală”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Premierul Florin Cîțu speră ca la 1 iunie, în România, să fie atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID, adică dublu față de cât avem acum în total, persoane vaccinate cu ambele doze plus persoane imunizate doar cu prima doză.