Mai multe avioane pleacă cu întârziere de pe aeroportul Henri Coandă

Patru curse aeriene, una de la Malmo și restul interne: spre Suceava, Timișoara, Chișinău au fost anulate, sâmbătă dimineață din cauza poleiului.

Operațiunile de degivrare întârzie și alte curse aeriene care trebuie să decoleze de pe Henri Coandă: și curse Wizz-Air către Oslo,  Londra,  Dortmund și Madrid.

Cursele au întârzieri de 40-50 de minute.

S-a intervenit constant cu utilaje, astfel încât pistele, platformele, căile de rulare, dar şi căile de acces rutiere sunt curate şi au aderenţă bună. Stratul de gheaţă depus pe aeronave se îndepărtează prin degivrare, care se efectuează cu pasagerii la bord, chiar înainte de decolare. Acesta este motivul pentru care apar întârzieri, la decolare, de 40-50 minute”.

Reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti recomandă pasagerilor să-şi ia toate măsurile pentru a ajunge în siguranţă şi la timp la aeroport.

Capitala se află sub o atenţionare de polei, ploaia slabă şi intensificări ale vântului până duminică dimineaţa, iar în 26 de judeţe a fost emis un Cod galben de ninsori valabil până sâmbătă după-amiază.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS