MAI: Electricitate întreruptă în peste 130 de localităţi

Ministrul Afacerilor Interne a anunţat că alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului în 132 de localităţi din 13 judeţe, fiind afectaţi 32.000 de consumatori.

„Suntem în faţa primului episod de iarnă mai serios. (…) În această noapte, nu am înregistrat situaţii grave sau persoane înzăpezite, localităţi izolate, fără a avea acces la ele. Avem însă localităţi unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă din cauza viscolului. Conform datelor din această dimineaţă, aveam 132 de localităţi din 13 judeţe, unde alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă. Asta înseamnă că sunt afectaţi în jur de 32.000 de consumatori, însă cei de la Electrica ne-au anunţat că lucrează (…) cu 93 de echipe în teren”, a declarat Carmen Dan, la videoconferinţa cu prefecţii organizată la sediul MAI şi la care a participat şi premierul interimar Mihai Fifor.

Totodată, ministrul a precizat că situaţia circulaţiei pe drumurile naţionale este „în dinamică” şi se monitorizează la nivelul Ministerului Transporturilor, notează Agerpres.

„Ca măsură preventivă, încă de aseară, trei drumuri au fost închise pentru a evita riscul blocării şi înzăpezirii. Toate aceste drumuri sunt în judeţul Caraş-Severin, respectiv DJ 582E, între Prislop şi Semenic, DJ 608, între Borlova şi Muntele Mic, şi DJ 582, între Brebu Nou şi Slatina Timiş. Rămân închise, deocamdată, în judeţul Gorj – DN 67 Novaci-Rânca, în judeţul Prahova – DC 134 Sinaia, spre cota 1400”, a adăugat Carmen Dan.

Ministrul a menţionat, totodată, că în cursul nopţii de miercuri spre joi s-au aflat în teren „peste 3.500 de pompieri, 4.500 de poliţişti, 3.500 de jandarmi”.

În completare, secretarul de stat Raed Arafat a subliniat că, joi, în judeţele cu cod portocaliu acţionau 2.371 de pompieri, 1.022 de utilaje.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS