Confidenţialitate

Bilanț MAI: Peste 2.000 de copaci şi 44 de stâlpi au avariat 363 de autoturisme

Fenomenele meteo severe au afectat, în ultimele trei zile, locuinţe şi tronsoane de drum în Bucureşti şi în alte 54 de localităţi din 20 de judeţe, a informat, luni, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, efectivele MAI – pompieri şi poliţişti rutieri – au intervenit pentru degajarea a peste 2.200 de copaci şi 44 de stâlpi care au avariat 363 de autoturisme.

Cele mai multe drumuri închise au fost în ziua de vineri, când s-a atins vârful efectelor negative cauzate de vreme; au fost închise două autostrăzi – A2 şi A3, 19 drumuri judeţene şi un drum naţional.

A fost acordat sprijin în cinci situaţii în care echipajele medicale nu au putut ajunge la pacienţi din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Jandarmii montani au intervenit sau au sprijinit acţiuni de salvare desfăşurate de serviciile salvamont, pentru aducerea la loc sigur a 23 de turişti aflaţi în situaţii de risc.

Tot din cauza vremii, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, nu s-a putut efectua transportul pe calea aerului pentru un copil de 14 ani, aflat în stare de inconştienţă, în spitalul din Buzău, ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon.

Astfel, pentru ajutorarea copilului, în premieră ca mod de acţiune a fost trimisă o autospecială dotată cu cameră hiperbară mobilă însoţită de o echipă formată din medic şi asistent medical asigurat de MApN şi trei subofiţeri de la ISU Constanţa.

“La acest moment se aşteaptă ca starea minorului să permită folosirea camerei hiperbare. Aceasta asigură furnizarea de oxigen la o presiune mai mare decât presiunea atmosferică normală, mărind astfel cantitatea de oxigen în sânge”, a spus Dajbog.

Conform purtătorului de cuvânt al MAI, în prezent nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu trafic blocat ca urmare a efectelor fenomenelor meteorologice din ultimele zile.