Confidenţialitate

MAI, anchetă la Jandarmerie în cazul protecției oferite lui Alexandru Cumpănașu în 2019 | AUDIO

Corpul de Control al ministrului de Interne vrea să afle cum a ajuns Jandarmeria să îi ofere protecție și un autoturism de lux în 2019 lui Alexandru Cumpănașu.

Verificările, după ce un raport al Curții de Conturi a stabilit un prejudiciu de 400.000 de lei în bugetul Jandarmeriei pentru serviciile oferite lui Alexandru Cumpănașu.

Potrivit G4Media.ro, Alexandru Cumpănașu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenție a Jandarmeriei și s-a deplasat cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziție de Ministerul de Interne.

În 30 august 2019, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susținea că ministerul îi oferă protecție lui Alexandru Cumpănașu pentru că a acesta ar fi fost amenințat în contextul crimelor de la Caracal. Aceasta ar fi fost baza legală pentru protecția oferită de ministerul de Interne

„Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului”, a precizat Fifor

Nu e clar despre ce dovezi a vorbit la acel moment Fifor, dat fiind că procurorii nu au niciun dosar pentru presupusele amenințări la care a fpcut referire Alexandru Cumpănașu, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o plângere formală depusă de Cumpănașu.

De altfel, surse judiciare au precizat pentru G4Media.ro că singurele mențiuni referitoare la presupusele amenințări primite ar fi fost făcute de Cumpănașu într-un memoriu depus la DIICOT, dar care nu ar avea greutatea unei plângeri penale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Sonia Teodoriu