Confidenţialitate

Magnitudinea cutremurului din Italia a fost revizuită la peste 6 pe Richter; metroul de la Roma e închis

Autorităţile au revizuit magnitudinea cutremurului puternic produs duminică dimineaţa în centrul Italiei. Seismul care a avut loc la sud-est de Perugia, în apropiere de oraşul Norcia, a fost resimtit şi la Roma.

Acesta a avut 6,1 pe scara Richter, potrivit datelor publice ale USGS. Este posibilă o npuă revizuire a datelor în orele următoare.

Televiziunile locale dau imagini cu clădiri prăbușite, iar martori spun că inclusiv două biserici s-au prăbuşit peste persoane aflate înăuntru, relatează La Repubblica. Locuitori din Tolentino (regiunea Marche) au declarat că s-a prăbuşit o biserică în care se aflau circa 30 de credincioşi care asistau la slujba de duminicLa Norcia, s-a prăbuşit catedrala în care se aflau mai multe persoane.

Pe reţelele de socializare au apărut deja imagini cu catedrala din Norcia cum arăta înainte de cutremur şi cum arată acum.

dupa-cutremur-catedrala-norcia

La Amatrice, cel puţin doi oameni au fost scoşi de sub dărâmături.

Cutremurul a fost resimţit la Roma, dar şi în ţările vecine, precum Croația.

Seismul de duminică se produce la aproape două luni după ce un alt seism major, produs în zona Amatrice, a ucis aproape 300 de oameni şi a distrus mai multe oraşe din regiune.