Confidenţialitate

Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție au rămas în pronunțare în dosarul în care DNA solicită arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului sectorului 1

Andrei Chiliman e acuzat de constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Primarul s-a declarat nevinovat și a părăsit sediul Instanței Supreme, după ce a expirat ordonanța de reținere de 24 de ore emisă pe numele său.

Andrei Chiliman a fost reținut ieri de procurorii DNA din Ploiești, alături de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local), pentru care procurorii au cerut, de asemenea, arestarea preventivă.

Gruparea ar fi obținut astfel peste 8 milioane de euro de la SC Straco SRL, reprezentată de Traian Horpos și Alexandru Horpos, sumă ce reprezenta 10% din plățile efectuate de către Primăria sectorului 1 către firmă, în perioada 2007 — 2014, în baza contractelor încheiate cu instituția publică.

De asemenea, grupul a obținut de la SC Romair Consulting SRL, reprezentată de Gheorghe Boeru, suma de 300.000 lei.

Acest dosar a apărut în urma investigațiilor derulate de DNA Ploiești în cauza în care sunt cercetați Iulian Herțanu, cumnatul premierului Victor Ponta, parlamentarii Sebastian Ghiță și Vlad Cosma, președintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, directorul SC Grossman, Ilie Drăgan, directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, și directorul SC Romair Consulting SRL, Gheorghe Boeru.