Magia sărbătorilor în Târgul de Crăciun din Budapesta

Budapesta este una dintre cele mai cunoscute și mai căutate destinații de iarnă. Atmosfera de sărbătoare, spectacolele care refac scena Naşterii Domnului și concertele fac deliciul pieței de Crăciun din buricul orașului. La căsuțele de lemn, sute de comercianţi îi întâmpină pe turişti cu vin fiert, mâncare tradiţională gătită pe loc şi cadouri create de meşteri autohtoni.

 

De exemplu, la târgul din zona Voroșmarty, pofticioșii găsesc kurtos kalacs, dar și gulaș, cartofi copți și turtă dulce.

 

Dacă aleg să mănânce în restaurante, nu la Piața de Crăciun, vor găsi localuri cu preparate tradiționale la prețuri foarte bune, dar și meniuri cu preparate internaționale.

 

Totuși, târgul de Crăciun este doar o fărâmă din vacanța în capitala Ungariei. Pe lângă vizitarea pieței, trebuie să facem și un tur al orașului și să vedem Catedrala Sfântul Ștefan, Piața Milenară, Podul cu Lanțuri, Parlamentul sau Bastionul Pescarilor din vechea Cetate a Budei.

 

Dacă vrem ca vacanța să fie cu adevărat specială, putem să facem o croazieră pe Dunăre, cu cina inclusă. Totul costă cam 30 de euro de persoană. Sau putem să facem o excursie până la Godollo, fostul palat imperial și reședința de vară a împărătesei Sissi.

 

 

Putem pleca la drum cu mașina personală; trebuie doar să suportăm drumurile patriei, pentru că după ce trecem granița avem autostradă până în capitala Ungariei.

 

La final, vă sfătuiesc să vă îmbrăcați gros. Pentru că Dunărea trece prin inima orașului, iarna este foarte frig.

 

sursa foto: budapestchristmas.com

Articole Similare