Magia în care cred și oamenii mari: Păpușile MAGA și ADORA – în spectacolul ”IUBITAFIZICA”

‘Iubitafizica’, un spectacol cu păpuși în mărime naturală – duminică, 5 octombrie, la Godot Cafe Teatru. Regizoarea Cristina Andreea Ion: ‘ADORA este o păpușă mult mai înaltă decât noi. Este o statuie în parc ce-și așteaptă iubitul’.

‘Iubitafizica’ este un spectacol realizat de compania Lightwave Theatre după textul lui Iulian Tănase, care a lansat o nouă ediție a volumului cu același nume în 2013 (după ediția din 2002).

Iubitafizica este știința iubirilor imaginare – iar echipa Lightwave Theatre a aprofundat tema și a pus în scenă un spectacol inedit, cu păpuși în mărime naturală, spune actrița și regizoarea Cristina Andreea Ion – AUDIO 1 – care a absolvit secția Actorie Păpuși și Marionete a UNATC.

Cristina Andreea Ion, extrem de atașată de această producție, spune că are și câteva păpuși preferate, între care MAGA și ADORA:

‘Preferata mea din IUBITAFIZICA este Maga, păpușa combinată cu corpul meu. Picioarele sunt ale mele, de la bazin în sus, restul, sunt ale păpușii. Adora este , de fapt, o statuie în parc, e mult mai înaltă decât noi. Adora își așteaptă iubitul’ – AUDIO 2.

Actrița și regizoarea Cristina Andreea Ion vorbește cu optimism despre șansele pe care le poate avea un astfel de spectacol – AUDIO 3.

Premiera spectacolului ‘Iubitafizica’ a avut loc în 27 iunie 2014 și a avut 4 reprezentații în București. Au urmat alte două participări la festivaluri organizate în Focșani respectiv în Craiova.

Duminică, 5 octombrie, are loc o nouă reprezentație, de la ora 18.30, la Godot Cafe Teatru.

______________________________________________________

Nascută pe 17 Iulie 1987 la București, Cristina Andreea Ion a descoperit încă de mică pasiunea sa pentru teatru, participând la diverse festivaluri de teatru și recitare – AUDIO 4.

În 2007 este admisă la Facultatea de Teatru din cadrul Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică I.L.Caragiale, secția Actorie Papuși și Marionete.

În timpul facultății, a realizat spectacolul-laborator ‘The Raven’ de Edgar Allan Poe. Începe apoi o colaborare cu Teatrul de Comedie din București, în spectacolul ‘Casa Zoikai’ regizat de Alexandru Tocilescu.

În timp ce urmează cursurile de masterat, a devenit colaborator permanent al Teatrului Municipal Târgoviște, alături de care a participat la mai multe festivaluri naționale și internaționale.

După terminarea studiilor realizează spectacolul ‘Fou Roux’, care este și subiectul lucrării ei de disertație, un spectacol care aduce în fața publicului viața tumultoasă a pictorului Vincent Van Gogh.

Un an mai tarziu, piesa Fou Roux a fost selectată să reprezinte România la Carnavalul Mondial de Marionete din Indonezia. Reprezentația nu a mai avut loc în cadrul Carnavalului pentru că echipa nu a găsit fondurile necesare pentru deplasarea în Indonezia.

_____________________________________________________

COMPONENȚA LIGHTWAVE THEATRE COMPANY

Cristina Andreea Ion – regizor/actor

Adina Hotinceanu – actor

Alina Popa – artist papusar

George Sfiraiala – actor