Confidenţialitate

Magazinele din Spania pot limita acum numărul de alimente cumpărate de o singură persoană

Săptămâna aceasta a fost publicat decretul care permite raționalizarea unor produse alimentare, cu scopul de a nu epuiza stocurile din magazine pe fondul panicii.

Prin măsura permisă de guvernul de la Madrid, magazinele sunt încurajate să își mențină constant stocurile și să poată limita cumpărarea în exces doar a anumitor produse.

Potrivit site-ului RAI News, decretul prevede: „Prin excepție, când apar circumstanțe extraordinare sau de forță majoră” întreprinderile comerciale pot să limiteze numărul de articole care pot fi achiziționate de fiecare cumpărător. Nu sunt specificate produsele, așadar, administratorii magazinelor sunt cei care stabilesc tipul alimentelor pentru care vor să impună limitări.

Pe fondul războiului din Ucraina, Spania a încercat să sporească achizițiile de grâu din Brazilia și Argentina. Spre exemplu, până acum Ucraina asigura 60% din uleiul de floarea soarelui importat de Spania.

În încercarea de a sprijini fermierii și agricultorii, Guvernul de la Madird a apromis ajutoare directe.

Recent, aprovizionările în mai multe supermarketuri au fost afectate de protestele șoferilor de camioane cA urmare a scumpirii benzinei și motorinei.

Foto: Shutterstock