MAE verifica daca printre victimele accidentului aviatic din Alpii francezi se numara si romani

A fost activată o celulă de criză.

Ministerul Afacerilor Externe verifică dacă se numără români printre victimele accidentului aviatic din Alpii francezi.

Ministrul Bogdan Aurescu a dispus activarea celulei de criză a MAE, prin intermediul căreia este gestionată activitatea tuturor misiunilor diplomatice române implicate în obținerea informațiilor.

‘Consulul general al României la Barcelona a solicitat sprijinul sub-delegatului guvernului spaniol și directorului Aeroportului din Barcelona în vederea verificării informațiilor cu privire la existența vreunui cetățean român la bordul aeronavei prăbușite și pentru obținerea listei de pasageri. Totodată, o echipă consulară mobilă din cadrul Oficiului consular Barcelona s-a deplasat la aeroport în vederea obținerii unor informații concrete privind cetățenia victimelor, urmând să aibă întrevederi în regim de urgență cu oficialii spanioli’, potrivit unui comunicat.

În paralel cu demersurile inițiate la Barcelona, Ambasada României la Berlin a solicitat sprijinul Ministerului Federal al Afacerilor Externe și companiei GermanWings pentru transmiterea listei de pasageri.

Ambasada României la Paris a inițiat un demers similar.

Președintele francez Francois Hollande a declarat, într-o conferinţă de presă, că printre victimele tragediei aviatice sunt persoane de origine germană, spaniolă și turcă.

La bordul aparatului Airbus de tip A320, aparținând companiei Germanwings, filiala low-cost a Lufthansa, se aflau 150 de persoane, 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului.

Cursa asigura legătura între Barcelona (Spania) și Düsseldorf (Germania).

Secretarul francez de stat pentru Transporturi, Alain Vidalies, a anunţat, în această după-amiază, că elicoptere de salvare au localizat resturi ale fuselajului și câteva cadavre într-o zonă muntoasă, greu accesibilă, din departamentul Alpes de Haute Provence.