MAE verifică dacă alți doi români au dispărut în urma atacului de la Nisa

Ministerul Afacerilor Externe anunță că verifică dacă alți doi cetățeni români au dispărut în urma atacului terorist de la Nisa. Informațiile privind dispariția celor doi au apărut pe Facebook, pe platforma SOS NICE, deschisă după atentat.

Potrivit MAE, până în prezent nu au fost primite solicitări telefonice sau prin e-mail cu privire la cei doi români.

“Conform instrucţiunilor Celulei de Criza a MAE, Ambasada României la Paris a solicitat asistenţa specifică autorităţilor franceze competente. Verificările cu privire la aceste persoane sunt în curs”, precizează MAE într-un comunicat de presă .

Ministerul Afacerilor Externe le reaminteşte cetăţenilor români şi rudelor acestora că au la dispoziţie contactele telefonice ale Consulatului General la  Marsilia +33 491221741, Ambasadei României la Paris +33 (0)147052966; +33 (0)147052755; +33 (0)145503997; +33 (0)147051040, apeluri redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center 24/24.

Așadar, anunțul despre dispariția celor doi tineri a fost postat pe pagina de Facebook SOS Nice, platforma prin care rudele și prietenii celor dispăruți în urma atacului au semnalat acest lucru. 

Potrivit mesajului, Alexandru Goldan, născut pe 10 noiembrie 1989, şi prietena sa, Elena, născută în iulie 1985, nu sunt de găsit. Cei care au postat anunţul cer să fie contactaţi dacă cineva are informaţii despre cei doi.

Pe pagina de Facebook a lui Alexandru Goldan apare că în data de 2 iulie se afla în vacanță cu iubita sa pe Coasta de Azur.

Pe aceeaşi pagină de Facebook a apărut şi anunţul privind familia de români dată dispărută la Nisa. Până acum, copilul şi mama acestuia au fost găsiţi în spitale din Nisa. Însă, autoritățile nu au dat încă de urma bărbatului, dispărut în atentatul din 14 iulie.

Pe de altă parte, la scurt timp după atacul de Ziua Franței, Ministerul român de Externe a anunțat că doi români – soț și soție, din Buzău – au fost răniți la Nisa. Ei sunt internați într-un spital, iar starea lor este stabilă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS