Confidenţialitate

MAE: Un avion rusesc va ateriza la București pentru preluarea angajaților Ambasadei Rusiei în România declarați indezirabili | AUDIO

Un avion rusesc va ateriza în mod excepțional la București pentru a prelua angajați ai Ambasadei Rusiei în România declarați indezirabili. Avioanele rusești nu au voie în spațiul aerian al Uniunii Europene, fiind una din sancțiunile pentru războiul din Ucraina. Zborul în cauză – o excepție – este așteptat în acest sfârșit de săptămână.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autoritățile de la București au făcut o derogare pentru aeronava care va prelua angajații Ambasadei și familiile acestora și care va staționa doar două ore.

Ministerul de Externe precizează că zborul a fost autorizat în baza Regulamentului Uniunii Europene și a Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice. Este vorba – potrivit MAE – de o aeronavă civilă aparținând unei companii aeriene rusești. Și alte state membre UE au procedat la fel, în situații similare.

MAE reamintește că un număr de 40 de angajați ai misiunii diplomatice ruse la București au fost declarați indezirabili.

MAE reamintește că decizia României de reducere a personalului misiunii diplomatice a Federației Ruse la București reflectă nivelul actual al relațiilor bilaterale, în contextul declanșării de către Federația Rusă a războiului de agresiune împotriva Ucrainei.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Atac armat pe Aeroportul din Chișinău, soldat cu 2 morți. Procurorii au deschis dosar penal pentru terorism | AUDIO