Confidenţialitate

MAE: Restricții de circulație în Bulgaria. Agricultorii locali au anunțat proteste prin blocarea drumurilor principale și a punctelor de frontieră. Garda de Coastă: „Timpii de așteptare vor fi actualizați periodic”

Vor fi restricții de circulație în Bulgaria, marți, 6 februarie, din cauza protestelor producătorilor agricoli, anunță Ministerul Afacerilor Externe (MAE). 

Astfel, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria sunt informați că „în conformitate cu datele publicate de Asociația Națională a Producătorilor de Cereale, începând cu data de 6 februarie 2024, se vor desfășura acțiuni de protest, în intervalul orar 10:00 – 12:00, prin din Republica Bulgaria”, precizează MAE.

Punctele de frontieră afectate de proteste

Prin urmare, „în cazul frontierei comune cu România, sunt avute în vedere ca spații pentru proteste: Podul Dunării I (Giurgiu-Ruse), Podul Dunării II (Calafat – Vidin), localitățile Tutrakan, Silistra, Kardam și Durankulak. Este prevăzută blocarea punctelor de trecere a frontierei corespondente acestora, precum PTF Giurgiu -Ruse, PTF Vidin-Calafat, PTF Silistra – Ostrov Călărași, PTF Kardam – Negru Vodă și PTF Durankulak – Vama Veche. De asemenea, producătorii agricoli bulgari intenționează să blocheze intersecții și segmente importante de drum în interiorul teritoriului bulgar, precum tronsonul Sofia – Ruse, în dreptul localității Gorni Dabnik și în dreptul localității Lukovit”, transmite MAE.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația de la punctele de frontieră aflate la frontiera comună cu Republica Bulgaria, să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 și +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republcia Bulgaria: +359879440758.

Garda de Coastă: „Timpii de așteptare vor fi actualizați periodic”

Totodată, Garda de Coastă a anunțat la rândul său despre protestele producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche.

„Garda de Coastă a fost informată, prin Centrul Comun de Contact Giurgiu, cu privire la faptul că în zilele de 06.02.2024 și 07.02.2024, în intervalul orar 10:30-12:30, pe teritoriul Bulgariei vor fi desfășurate acțiuni de protest ale producătorilor de cereale bulgari, în zona adiacentă PTF Negru Vodă si Vama Veche. Astfel, în funcție de evoluția situaţiei în punctul de trecere a frontierei, timpii de așteptare vor fi actualizați periodic. În prezent traficul este restrictionat in PTF Negru Vodă si recomandăm atât șoferilor de autocamioane, cât și turiștilor să se informeze utilizând aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe site-ul Poliției de Frontieră –www.politiadefrontiera.ro”, a transmis Garda de Coastă.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Proteste ale agricultorilor în Italia: zeci de fermieri s-au adunat la Roma cu tractoare pentru a-și prezenta revendicările guvernului | AUDIO