MAE reacționează după ce un ambasador a apărut într-o reclamă pentru a promova un aparat medical – VIDEO

Ministerul de Externe de la București reacționează după ce un fost ambasador în Rusia, propus acum pentru un post similar în Cehia, apare într-o reclamă la un aparat medical.

Constantin Grigorie este personajul principal în acest clip publicitar, iar în reclamă apare și numele MAE.

Ministerul precizează acum că va verifica cele sesizate de presă și că folosirea gradului diplomatic în scopuri publicitare este „regretabilă şi inacceptabilă”.

Reclama ar fi fost filmată în urmă cu 2 luni, iar Ministerul de Externe susține că fostul ambasador nu a avut acordul autorităților de la București.

În imagini, se vede cum Constantin Grigorie – propus acum pentru postul de ambasador în Cehia – promovează un aparat medical, dar și pe doctorul care l-a inventat.

https://www.youtube.com/watch?v=ZKnJvY3TjgY

Pentru a-și justifica gestul, fostul ambasador a invocat scopul strict umanitar al demersului său și susține că nu a urmărit să obțină foloase materiale de pe urma reclamei.

În replică, Ministerul de Externe de la București considera regretabila si de neacceptat folosirea numelui instituției în acest clip publicitar.

Preşedintele Klaus Iohannis a aprobat, în 30 aprilie, propunerea privind numirea lui Constantin Grigorie în funcţia de ambasador în Cehia.

În vârstă de 65 de ani, el a ocupat posturi de ambasador în Italia, Bulgaria, Turcia și Rusia.