Confidenţialitate

MAE: Ploi torențiale, furtuni și grindină în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale au transmis o prognoză de fenomene meteo intense pentru ziua de joi.

În regiunea Aitoakrnania sunt prognozate averse puternice însoţite de fenomene meteo extreme – grindină, descărcări electrice, vânt, iar în regiunea Rodopi – averse şi intensificări puternice ale vântului, notează Agerpres.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Elenă: +302106728879 şi la cel al oficiului consular la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Atena: +306978996222 şi pe cel al Consulatului General al României la Salonic: +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, www.marinetraffic.com, http://salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate pot folosi aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă”, care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.