MAE: Pana in acest moment, nu am identificat romani la bordul avionului prabusit in Franta

‘Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete’, se menţionează într-un comunicat MAE.

Ministerul Afacerilor Externe anunță că, ‘până la acest moment’, nu au fost identificaţi cetățeni români la bordul avionului Germanwings prăbușit ieri în Alpii francezi.

‘Verificările continuă, având în vedere că elementele necesare procesului de identificare nu sunt complete’, se menţionează într-un comunicat MAE.

Lista de pasageri pusă la dispoziția instituției conține ‘exclusiv numele și prenumele pasagerilor fără a fi menționate alte detalii, precum cetățenia, data nașterii, tipul și numărul documentului de călătorie’.

Suspendate din cauza întunericului şi a ninsorii, cercetările la faţa locului au fost reluate în zori.

Cu destinaţia Dusseldorf, cursa low-cost a decolat în cursul dimineții de la Barcelona, având la bord 144 de pasageri și 6 membri ai echipajului. Niciunul nu a supravieţiut. Un martor a declarat că scena este una ‘apocaliptică’.

Accesul în zonă, la 2.000 de metri altitudine, este foarte dificil din cauza pantelor abrupte. Se poate ajunge în regiune pe calea aerului sau la pas.

Este de aşteptat ca identificarea victimelor să dureze mai multe zile.

Între acestea se numără 16 elevi adolescenţi, dar şi cântăreţul de operă Oleg Bryjak.

Din primele date ale anchetei rezultă că avionul a pierdut altitudine, dar piloţii nu au transmis semnal SOS, iar condiţiile meteo erau prielnice zborului.