Confidenţialitate

MAE: Numerele de telefon la care pot suna românii afectați de cutremurele din Turcia din 6 februarie 2023

Ministerul Afacerilor Externe din România a transmis numerele de telefon la care pot suna românii care sunt afectați de cutremurele din Turcia produse luni, 6 februarie 2023.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

Recomandările MAE pentru români: Informați-vă din surse oficiale

MAE le recomandă cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur să se informeze din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și să respecte instrucțiunile autorităților turce.

De asemenea, în cazul existenței unor eventuale grupuri de cetățeni români afectați, pentru a evita ocuparea liniilor telefonice pentru un timp îndelungat, se recomandă ca o singură persoană din cadrul grupului să contacteze personalul consular, iar informațiile obținute de aceasta să fie diseminate și celorlalți cetățeni români din grup.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Cutremur de 7,4 în Turcia: Peste 1400 de morți în Turcia și Siria. Replică de peste 7 în mai puțin de 12 ore. LIVE UPDATE | VIDEO