MAE: La bordul avionului EgyptAir nu se afla niciun român

Ministerul român de Externe anunță că, din primele informaţii, la bordul avionului EgyptAir nu se afla niciun cetățean român. MAE precizează că informațiile au fost furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo.

”Ambasada României la Cairo are în atenţie incidentul produs astăzi, 19 mai 2016, în care a fost implicat un avion EgyptAir ce efectua un zbor pe ruta Paris-Cairo, având mai multe persoane la bord. Imediat după semnalarea incidentului, misiunea diplomatică română a întreprins în regim de urgenţă demersurile legale pe lângă autorităţile competente egiptene, în vederea obţinerii de informaţii suplimentare şi pentru verificarea existenţei unor cetăţeni români la bordul aeronavei. Potrivit primelor informaţii furnizate de către autorităţile competente din Egipt Ambasadei României la Cairo, la bordul aeronavei EgyptAir nu se află niciun cetăţean român”, a precizat Ministerul la solicitarea Mediafax.

Ambasada României la Cairo se află în legătură cu autorităţile egiptene, până la finalizarea anchetei.

Avionul EgyptAir care efectua o cursă între Paris şi Cairo cu 66 de persoane la bord s-a prăbuşit în Marea Mediterană joi dimineaţa, au anunţat oficiali din cadrul Aviaţiei Civile egiptene.

Premierul egiptean, Sherif Ismail, a spus că este prea devreme pentru a spune dacă avionul a avut o problemă tehnică sau dacă un atac terorist a cauzat prăbuşirea avionului.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS