MAE face verificări dacă există cetăţeni români între victimele atacului de la Berlin

Ministerul Afacerilor Externe anunţă că Ambasada Română în Germania a început demersurile pentru a verifica dacă printre victimele incidentului de la un târg de Crăciun din Berlin se află şi cetăţeni români. Ambasada a transmis că este pregătită să acorde asistenţă consulară în cazul incidentului în care un camion a lovit, luni seară, o mulţime de oameni care se afla la un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

”Reprezentanţii misiunii diplomatice au întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale pentru a verifica dacă au fost afectaţi şi cetăţeni români. Acţiunile de intervenţie a autorităţilor germane competente sunt încă în curs de desfăşurare, evaluarea efectelor incidentului nefiind definitivată la această oră”, anunţă MAE.

Nouă oameni au fost ucişi şi peste 50 au fost răniţi după ce un camion a intrat în mulţimea adunată la târgul de Crăciun Breitscheidplatz din metropola Berlin, într-o zonă turistică a capitalei germane. Poliţia a afirmat că a fost vorba de un atac terorist, iar șoferul a fost prins la scurt timp după incident.

Presa germană a transmis că autovehiculul a venit dinspre strada Budapesta şi s-a oprit în bradul ridicat în mijlocul târgului de Crăciun. Imaginile video distribuite pe reţelele sociale arată cum mai multe standuri au fost distruse, iar răniţii sunt întinşi pe caldarâm.

Martorii au povestit că vehiculul rula cu peste 60 de kilometri pe oră și că în zonă nu există alte străzi. În plus, şoferul a urcat vehiculul de 20 de tone pe trotuar, pentru a ajunge în mulţime.

Poliţiştii au blocat toate străzile din apropierea târgului Breitscheidplatz și au îndemnat oamenii să rămână în case şi să nu împrăştie zvonuri în legătură cu incidentul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS