MAE dezminte că doi români ar fi fost reţinuţi în legătură cu atacul terorist din Londra

MAE anunţă, luni, că informaţiile apărute în presă potrivit cărora doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi de poliţia londoneză în legătură cu atacul terorist din Marea Britanie de sâmbătă noapte nu se confirmă.

“Conform datelor oficiale obţinute până la acest moment, informaţia conform căreia doi cetăţeni români ar fi fost reţinuţi în legătură cu incidentul de tip terorist de la Londra din 3 iunie, nu se confirmă. De asemenea, precizăm că Poliţia Metropolitană nu deţine date care să confirme acest articol de presă”, informează MAE, printr-un comunicat de presă.

Reprezentanţii misiunii diplomatice române de la Londra recomandă cetăţenilor români care au informaţii în legătură cu acest incident să pună la dispoziţie autorităţilor britanice toate datele şi informaţiile pe care le deţin.

Un român şi prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar fi aflat între cele şapte persoane arestate de poliţişti britanici înarmaţi în urma unei descinderi care ar putea avea legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS