Confidenţialitate

MAE: Bosnia – Herţegovina a închis pentru reparaţii unele puncte de frontieră

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că, din cauza unor lucrări la infrastructură ce sunt în desfăşurare, au fost închise unele puncte de trecere a frontierei.

Potrivit unui comunicat al MAE, punctele de frontieră vizate sunt: Deleuša (BiH) – Vraćenovići (Muntenegru) şi Klobuk (BiH) – Ilino Brdo (Muntenegru).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în BiH: +38733207447 şi +38761428354, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României la Sarajevo: +38761428354.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet sarajevo.mae.ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia “Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în “App Store” şi “Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare “Un SMS îţi poate salva viaţa!”.