Confidenţialitate

MAE avertizează: Cod portocaliu de ploaie îngheţată în Ungaria

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenționează să călătorească pe teritoriul Ungariei că regiuni din această țară sunt sub incidența unui cod portocaliu de ploaie îngheţată, iar joi în judeţele din sud şi sud-vest vor fi căderi de zăpadă.

În judeţele din centrul, sudul şi sud-vestul țării – Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna şi Pest a fost instituit cod portocaliu de ploaie îngheţată, începând cu data de 6 ianuarie 2016 şi până la data de 7 ianuarie 2016 la miezul nopţii.

În dimineaţa zilei de 7 ianuarie 2016, în judeţele din sudul şi sud-vestul Ungariei vor fi căderi de zăpadă, stratul proaspăt depus putând ajunge la peste 20 de centimetri.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă conducătorilor auto să pornească la drum numai cu autovehicule echipate corespunzător.

Cetăţenii români aflaţi în trafic pe teritoriul Ungariei care se confruntă cu probleme deosebite sunt sfătuiţi să apeleze numărul de urgenţă 112.