Confidenţialitate

MAE: Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Marea Britanie și Irlanda de Nord. 3 zile de grevă generală la frontieră începând vineri | AUDIO

În Marea Britanie și Irlanda de Nord de vineri este grevă generală la frontieră. Pentru trei zile, autoritățile britanice se așteaptă la probleme pe principalul aeroport, Heathrow, dar și în porturile maritime.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Acțiuni similare ale polițiștilor de frontieră au mai avut loc și lunile trecute. De data aceasta, greva va dura 3 zile, iar guvernul britanic anunță că a instruit sute de persoane din cadrul guvernului și armată pentru a face față controalelor vamale pe perioada în care angajații sunt în grevă.

Mai mulți voluntari vor asigura securitatea frontierelor mai anunță guvernul de la Londra.

Ministerul Afacerilor Externe român a emis o atenționare de călătorie pentru Marea Britanie și Irlanda de Nord punctând că sunt prognozate creșteri ale timpilor la frontieră, mai ales în porturile Calais, Dunkirk sau Dover.

Cetățenii care sunt nevoiți să meargă în cele două țări sunt sfătuiți să verifice situația curentă, înainte de a se deplasa spre porturi, pe pagina gov.uk sau londra.mae.ro.

Sindicatul Polițiștilor de Frontieră cere o creștere salarială cu 10 procente care să acopere rata inflației.

„Guvernul poate opri grevele dacă pune banii pe masă”, au transmis reprezentanții sindicaliștilor.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Criză economică în Liban. Cetățenii au spart vitrinele mai multor bănci din Beirut pentru a-şi cere banii blocaţi