MAE: Alți aproape 400 de români, repatriați din Italia

Alţi 365 de cetăţeni români care se aflau temporar în Italia, şi care nu mai aveau posibilităţi reale de a rămâne în acea ţară, au fost repatriaţi cu două curse aeriene tip charter, anunţă Ministerul Afacerilor Externe.

“În continuarea demersurilor Ministerului Afacerilor Externe şi ale Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor în vederea facilitării revenirii în ţară a cetăţenilor români, nerezidenţi, care sunt lucrători sezonieri, afectaţi de restrângerea drastică a activităţilor economice în care erau angrenaţi în Italia, precum şi a cetăţenilor români care se află în Italia în situaţii deosebite, fără posibilităţi reale de a continua prezenţa pe teritoriul Italiei, Ministerul Afacerilor Externe precizează că în cursul serii trecute au revenit în ţară 365 de cetăţeni români”, potrivit MAE.

Românii au fost aduși din Veneţia, Italia, la bordul a două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

MAE reia apelurile privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esenţiale. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranţa cetăţenilor şi posibilitatea acestora de revenire în ţară.

“De asemenea, facem apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din aceste state şi subliniem că deplasările către România nu sunt recomandate. Astfel de deplasări sunt tot mai mult afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit, care determină ca posibilităţile de asistenţă din partea autorităţilor române să se reducă în mod considerabil, şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă”, notează comunicatul MAE.

Italia a raportat un nou record negativ, vineri, de 919 decese cauzate de COVID-19.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS