MAE a început demersurile pentru repatrierea unor elevi români aflaţi în Sri Lanka

Ministerul Afacerilor Externe a început demersurile pentru repatrierea unui grup de 8 elevi români aflaţi în Colombo, capitala statului asiatic Sri Lanka, scenă a unei serii de explozii simultane, produse în duminica Paştelui catolic.

Copiii sunt din Iaşi şi se aflau într-un schimb de experienţă.

Grupul ar urma să părăsescă Sri Lanka de îndată ce acest lucru va fi posibil.

Totodată, membrii celulei de criză de la MAE au acordat asistenţă consulară pentru două familii de cetăţeni români aflate în vacanţă.

”Având în vedere numărul semnificativ de victime raportat de mass-media locală, din dispoziția ministrului afacerilor externe, în dimineața zilei de 21.04.2019 a fost activată Celula de Criză a MAE. Conform datelor preliminare obținute de la Ambasada României la Colombo, în cursul zilei curente, în capitala srilankeză, au avut loc opt atentate teroriste cu bombă, la trei biserici catolice, trei hoteluri frecventate de cetățeni străini și două locuri publice (dintre care unul la Grădina Zoologică). Imediat după semnalarea incidentelor, reprezentanții misiunii diplomatice române au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la existența unor cetățeni români printre persoanele afectate”, se arată într-un comunicat.

Cel puţin 200 de decese au fost confirmate în urma atentatelor. Alte peste 400 de persoane au fost rănite.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS