Confidenţialitate

MAE: 4 români în accidentul de la Veneția. Mesajul transmis de Klaus Iohannis

4 cetățeni români se află printre victimele accidentului rutier de noaptea trecută din Veneția, Italia – anunță Ministerul român de Externe. MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia. Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste vor acorda întregul sprijin pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces. 21 de persoane au murit și 15 au fost rănite după prăbușirea unui autocar de pe un pasaj suprateran.

Radu Filip, purtător de cuvânt la MAE:Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate”.

„MAE precizează că printre victimele accidentului rutier se află și 4 cetățeni români. Procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere atât circumstanțele producerii accidentului, cât și gravitatea acestuia. Ministerul Afacerilor Externe informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii familiei în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații”, a mai spus Radu Filip, purtător de cuvânt la MAE la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Redăm integral comunicatul transmis de Ministerul Afacerilor Externe

„Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste s-au autosesizat, în regim de urgență, în urma informațiilor din presă referitoare la accidentul produs la data de 3 octombrie a.c., în localitatea Mestre, Republica Italiană, în urma căruia mai multe persoane și-au pierdut viața și altele au fost rănite, și au solicitat autorităților locale, în regim de urgență, informații suplimentare cu privire la cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate.

O echipă consulară mobilă din cadrul Consulatul General al României la Trieste s-a deplasat la fața locului, în regim de urgență, pentru a obține mai multe informații cu privire la identitatea tuturor persoanelor afectate.

Urmare a demersurilor întreprinse, permanent, în cursul nopții de 3 spre 4 octombrie 2023, cât și pe parcursul zilei de astăzi de către Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste, MAE precizează faptul că printre victimele accidentului rutier se află și patru cetățeni români.

MAE subliniază că procedura de identificare a tuturor victimelor s-a efectuat cu dificultate, având în vedere circumstanțele producerii accidentului și gravitatea acestuia.
Totodată, MAE informează că echipa consulară mobilă din cadrul Consulatului General al României la Trieste s-a deplasat și la unitatea medicală unde au fost transportate trupurile neînsuflețite pentru a intra în legătură cu membrii de familie, în vederea acordării asistenței consulare specifice în astfel de situații.

Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste continuă dialogul cu autoritățile locale și vor acorda întregul sprijin, în limita competențelor, în vederea repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces”, transmite MAE.

Reacția lui Klaus Iohannis

„Profund îndurerat de veștile de ultimă oră venite din Italia privind tragicul accident produs la Mestre, care a curmat și viețile a patru cetățeni români. Transmit condoleanțe și multă putere familiei îndoliate, în aceste momente de grea încercare”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Reacția lui Marcel Ciolacu

„Doresc să transmit condoleanțe familiei celor patru români care și-au pierdut viața în teribilul accident de autocar de ieri din Italia. Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Trieste fac toate demersurile necesare în vederea parcurgerii tuturor procedurilor pentru repatrierea trupurilor neînsuflețite. Dumnezeu sa-i odihnească!”, a transmis Marcel Ciolacu.

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Klaus Iohannis a convocat CSAT. Consumul de droguri de către tineri și elevi, primul subiect pe ordinea de zi