Madonna la 58 de ani. Ce i-a rugat Madonna pe fani de ziua ei

Madonna a împlinit marţi, 16 august, 58 de ani, ocazie cu care le-a trimis fanilor săi un e-mail în care îi încurajează să facă o donaţie pentru Raising Malawi. De data aceasta, Madonna vrea să construiască un spital.

“Ajutaţi-mă să am cea mai bună zi de naştere unindu-ne forţele pentru a construi acest spital”, le scrie Madonna fanilor ei abonaţi la newsletterul de pe siteul oficial. În schimbul donaţiilor, Madonna oferă fanilor săi şi mai multe recompense, descrise la adresa https://www.omaze.com/experiences/madonna

Raising Malawi este o organizaţie neguvernamentală creată de Regina Muzicii Pop, Madonna, pentru a-i ajuta pe orfanii din Malawi.

În Malawi, ţară în care jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de un dolar pe zi, cel puţin 500.000 de copii şi-au pierdut unul sau ambii părinţi din cauza maladiei SIDA.

Prin fundaţia ei, Madonna a construit un orfelinat ultramodern în localitatea Mchinji. Cântăreaţa americană a înfiinţat, totodată, Consol Home, un centru de zi pentru copii, care se ocupă de creşterea şi educaţia a 10.000 de micuţi ce trăiesc în satele din apropierea capitalei Lilongwe.

Pe lângă problema copiilor orfani este şi cea a educaţiei, artista implicându-se în mai multe proiecte în acest sens.

“Este o adevărată criză în educaţie în Malawi, 67% dintre fete nu merg la gimnaziu. Echipa noastră va munci din greu pentru a se ocupa de această problemă”, spunea Madonna într-un interviu.

Guvernul local nu finanţează niciun orfelinat din această ţară săracă, toate sunt private, iar numărul acestora a ajuns la ordinul sutelor pentru o ţară care este doar puţin mai mare decât statul american New York.

La începutul anului 2009, Madonna a adoptat-o din Malawi pe micuţa Mercy, după ce, în 2008, îl adoptase din aceeaşi ţară africană şi pe David, împreună cu fostul ei soţ, regizorul Guy Ritchie, cu care are şi un fiu biologic, Rocco. Madonna mai are o fiică biologică, Lourdes, rezultată din relaţia ei cu antrenorul de fitness Carlos Leon.

Pe 26 august 2010, Madonna a concertat la Bucureşti, în cadrul turneului “Sticky and Sweet”.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS