Mădălin, copilul cu o minte sclipitoare

Deși are doar 15 ani, Mădălin este stâlpul familiei. Părinții lui suferă de parapareză spastică și pe măsură ce anii au trecut, fiecare mișcare a devenit pentru ei un chin veritabil.

Cel care îi ajută să se îmbrace, să gătească și nu numai, este Mădălin. Băiatul este olimpic la română și matematică și ar fi putut să meargă la un liceu bun din Capitală. A refuzat să plece din Mârșa pentru că nu ar mai fi avut cine să aibă grijă de părinții lui.

Viața i-a aruncat în față multe piedici, dar Mădălin e decis să le depășească pentru a-și urma visul.

Profesorii spun că Mădălin are toate calitățile pentru a deveni medic. Nici motivarea nu îi lipsește.

„Îmi plac medicii, dar locul, saloanele sunt triste. Sunt mulți oameni care au nevoie de ajutor și ori nu îl pot primi din cauza faptului că nu se mai poate face nimic pentru ei sau din alte cauze. Mă uitam când mai mergeam cu mama pe la medicul de familie și îmi plăcea felul în care vorbea cu oamenii. În plus, mi-a placut foarte mult și biologia încă de la primă oră din clasă a VI-a”, mărturiseşte Mădălin.

Mădălin face zilnic naveta până la liceu, câte 30 de kilometri. În plus, are în grijă doi părinți bolnavi și printre picături, învață cât să fie olimpic la română și matematică. Pe timpul iernii, locuiește și învață într-o cameră de 5 metri pătrați, împreună cu părinții lui.

Casă bătrânească mai are o cameră, dar pe timpul iernii e mai frig decât afară.

„Trebuie zugrăvită și ar mai fi nevoie și de o sobă. Mobila e cam veche, dar trebuie să ne mulțumim cu ce avem”, spune Mădălin.

Material vorbind, Mădălin nu are mare lucru. Are în schimb o minte sclipitoare, o determinare cum rar vezi la un copil de 15 ani și o mamă tot mai bolnavă, care a făcut tot ce poate pentru a-l ține la școală.

E foarte matur pentru vârsta lui, responsabil, inteligent și pune binele părinților înainte de orice. În schimb, drumul până la Facultatea de Medicină nu e unul ușor. Mai ales pentru un copil aflat în situația lui Mădălin.

Împreună, îl putem ajuta să își îndeplinească visul. Pentru că visul lui e frumos și merită.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS