Macron: Trump ar putea să revină asupra retragerii SUA din acordul climatic de la Paris

După vizita liderului american la Paris, președintele Franței Emmanuel Macron speră că omologul său american Donald Trump va reveni asupra deciziei de a retrage Statele Unite din Acordul de la Paris pentru combaterea schimbărilor climatice.

Am discutat în detaliu despre ce l-ar putea face să revină în Acordul de la Paris“, a spus șeful statului francez, într-un interviu ce va fi publicat azi în Journal du dimanche.

Donald Trump m-a ascultat. El a înţeles sensul demersului meu, şi anume legătura care există între încălzirea climatică şi terorism. El mi-a spus că va încerca să găsească o soluţie în lunile următoare. Am vorbit în detaliu despre ceea ce ar putea să-i permită să revină în Acordul de la Paris”, adaugă Macron, după vizita de două zile la Paris a omologului său american.

Eu cred că el a văzut de asemenea (la el acasă) mobilizarea oraşelor, statelor, a lumii din afaceri şi a propriului anturaj pentru ca Statele Unite să rămână angajate în lupta împotriva încălzirii globale” , adaugă el.

Este important să se menţină dialogul pentru ca Statele Unite să poată, la un moment dat, să reintre în tabăra acţiunii împotriva încălzirii globale şi să joace jocul multilateralismului”, continuă Macron.

Vom vedea ce se întâmplă”, a adăugat președintele francez, la şase săptămâni, după ce a anunţat că Statele Unite intenţionează să iasă din Acordul internaţional în lupta împotriva modificărilor climatice semnat în 2015.

Președintele SUA și-a retras țara din acordul de la Paris la începutul lui iunie. În urmă cu 2 zile însă, liderul american a declarat că “s-ar putea întâmpla ceva în legătură cu acordul de la Paris”. Acesta prevede ținta de a limita încălzirea globală la mai puțin de două grade Celsius, până în 2100.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS