Macron: Sper că UE va ajunge la un acord privind muncitorii detaşaţi anul acesta

Preşedintele francez Emmanuel Macron şi-a exprimat speranţa, în cursul unei conferinţe de presă comune cu omologul său român Klaus Iohannis, că un acord privind muncitorii detaşaţi în UE va fi încheiat până la sfârşitul anului şi care a pledat ca statele UE să progreseze împreună în beneficiul Europei.

“Am vorbit de mai multe subiecte de interes comun şi viziunea noastra comună privind afaceri europene. Cu o agendă pe termen scurt – această Europă care protejează, o idee foarte importantă pentru mine şi care se referă la chestiuni foarte precise : să progresăm împreună în beneficiul Europei”, a spus Macron

„Aţi vorbit, de asemenea, despre un subiect care ştiu că este foarte important pentru ţara dumneavoastră, şi anume revizuirea directivei privind muncitorii detaşaţi. Si mă bucur să constat această voinţă de a lucra împreună şi sunt sigur că vom ajunge la un acord până la sfârşitul anului – să poată fi aprobat în timpul Preşedinţiei estone – pentru a putea clarifica cadrul acestui proces şi să mergem în miezul proiectului european, care este un proiect de convergenţă între economiile noastre, din punct de vedere fiscal şi din punct de vedere social”, a adăugat preşedintele francez.

Foto: www.presidency.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS