MACRON – 62-64% din voturi, potrivit sondajelor intermediare prezentate de postul belgian RTBF

În cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale din Franța, Emmanuel Macron primește între 62 și 64% din voturi, conform mai multor studii văzute de televiziunea belgiană RTBF.

Participarea la mijlocul zilei sa ridicat la 28,23%, potrivit datelor oficiale ale Ministerului de Interne francez. În 2012, participarea a fost de 30.66%, în același timp.

Pe parcursul zilei, poliţia franceză a evacuat  esplanada din faţa Muzeului Luvru, din motive de securitate.

Acolo este locul unde susținătorii lui Emannuel Macron se vor aduna să sărbătorească o eventuală victorie.

Între timp, verificările de securitate de la Luvru s-au încheiat, la fel ca şi operaţiunea de evacuare a Esplanadei şi a centrului de presă, a anunţat Prefectura Poliţiei din Paris.

Mai mulţi jurnalişti au anunţat pe Twitter că sectorul de la Luvru rezervat presei a fost evacuat în jurul orei locale 13 (14 ora României).

Un purtător de cuvânt al mişcării En Marche ! anunțase că a fost găsit un pachet suspect la nivelul centrului de presă de pe esplanadă. Ulterior, Prefectura a anunţat pe Twitter că este vorba de “simple verificări” desfăşurate ca “măsură de precauţie”.

47 de milioane de francezi sunt așteptați la urne pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale pentru a-l alege pe al optulea lider al celei de-a Cincea Republici.  Scrutinul este considerat cel mai important din Franţa ultimelor decenii,  pentru că Emmanuel Macron și Marine Le Pen, cei doi candidaţi la Elysee, au puncte de vedere diametral opuse privind Uniunea Europeană şi locul Franţei în lume. Află mai multe în MACRON vs. LE PEN – Ziua Votului

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS