Confidenţialitate

M. Muncii: Dacă Messi vine la o echipă din România şi ar avea un copil, statul îi plăteşte 28 milioane euro lunar

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, duminică, la Antena 3, că, imediat după ce intră în vigoare Legea salarizării, va veni cu proiectul prin care va fi stabilit din nou un plafon pentru indemnizaţia de creştere a copilului. Ea a dat si un exemplu: dacă argentinianul Lionel Messi ar veni să joace la o echipă din România pentru un salariu de 30 de milioane euro şi ar avea un copil, statul român ar putea fi nevoit să îi plătească acestuia o indemnizaţie lunară de aproximativ 28 de milioane de euro.

Olguţa Vasilescu a spus că sunt în lucru trei variante şi că se analizează introducerea unui plafon situat între 5.000 şi 10.000 de lei.

Ministrul Muncii a prezentat şi cuantumul celor mai mari 12 indemnizaţii aflate în plată, de peste 40.000 de lei lunar, cea mai mare fiind de peste 159.000 de lei, este încasată în București.

Ministrul Muncii a afirmat, în 11 mai, la începutul şedinţei Executivului, că urmează să propună o variantă de plafonare a indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, subliniind că devine o practică să se plătească salarii mai mari de către angajatori în ultimele luni de sarcină, astfel încât şi cuantumul indemnizaţiei să crească.

Premierul Sorin Grindeanu i-a spus ministrul Muncii că îşi doreşte cât mai repede o analiză pentru a putea fi luată o decizie în acest sens.