M.A.I.: Peste 400 de persoane deblocate și 17 intervenții cu șenilate

Peste 400 de persoane au fost deblocate şi au avut loc 17 intervenţii cu şenilate şi utilaje de deszăpezire pentru transportul mai multor persoane care s-au aflat în diverse situaţii medicale de risc, în ultimele 24 de ore, informează Ministerul Afacerilor Interne.

Potrivit unui comunicat de presă, ca urmare a fenomenelor meteorologice severe au fost semnalate efecte în 16 judeţe (Argeş, Bacău, Brăila, Călăraşi, Constanţa, Covasna, Dâmboviţa, Dolj, Giurgiu,Ilfov, Ialomiţa, Olt, Prahova, Tulcea, Teleorman, Vrancea) şi în municipiul Bucureşti.

Totodată, marţi dimineaţă erau închise autostrăzile A2 şi A4 (Ovidiu – Agigea) şi 24 de segmente de drumuri naţionale, iar pe alte tronsoane se circulă cu restricţii de tonaj. Traficul rutier pe marea majoritate a drumurilor naţionale şi judeţene din judeţele aflate sub avertizare cod portocaliu, în special în Constanţa şi Teleorman, se desfăşoară cu dificultate în condiţii de iarnă şi carosabil acoperit.

Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat aproape 17.000 de pompieri, poliţişti, jandarmi cu peste 7.500 de mijloace tehnice.

Oficialii ministerului recomandă cetăţenilor ca înainte de a porni la drum să se asigure că deplasarea se poate face în condiţii de siguranţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS