Confidenţialitate

Luminița Odobescu, MAE, după întrevederea cu Jens Stoltenberg: Țările aliate NATO trebuie să monitorizeze permanent situația de securitate din zona Mării Negre în contextul conflictului din Ucraina | AUDIO

Țările aliate NATO trebuie să monitorizeze permanent situația de sescuritate din zona Mării Negre, în contextul agresiunii ruse din Ucraina. Este principala concluzie după întrevederea dintre ministrul român de Externe Luminița Odobescu și secretarul general NATO Jens Stoltenberg.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor de Externe

Luminița Odobescu, la Europa FM: „Am subliniat importanța ca Alianța să continue să monitorizeze îndeaproape evoluțiile de securitate din regiune”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Evident, am discutat despre situația din Ucraina, despre sprijinul pentru Ucraina, dar și despre situația de securitate de la granițele României și din Regiunea Mării Negre. Am exprimat îngrijorarea pentru derularea continuă a climatului de securitate și stabilitate din zonă în contextul agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei. Am subliniat, de asemenea, importanța ca Alianța să continue să monitorizeze îndeaproape evoluțiile de securitate din regiune. Sigur, detaliile se discută în continuare la nivel aliat”, a spus ministrul de Externe al României la Europa FM.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor de Externe

Întrevederea cu șeful NATO a avut loc în contextul Consiliului de Afaceri Externe, de la Bruxelles. Statele din blocul comunitar nu trebuie să stopeze ajutorul acordat Ucrainei, a fost concluzia zilei, a afirmat Luminița Odobescu.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor de Externe

Ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu: „Am arătat la această reuniune că este foarte important să menținem sprijinul pentru Ucraina”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Am arătat la această reuniune că este foarte important să menținem sprijinul pentru Ucraina și de aceea este crucial că perioada următoare să găsim soluții la diversele subiecte pe care le avem pe masă, cum ar fi facilitatea pentru Ucraina – crearea acestui fond de asistență dedicat Ucrainei în cadrul instrumentului european pentru pace”, a mai spus Luminița Odobescu la Europa FM.

Sursa foto: Ministerul Afacerilor de Externe

Pe 1 februarie va avea loc un summit extraordinar în care statele europene vor încerca să voteze un nou ajutor pentru Ucraina, în valoare de 50 de miliarde de euro, ajutor blocat în decembrie de Ungaria.

Sursa colaj foto: Ministerul Afacerilor de Externe

Citește și: Ședință extraordinară în Senatul României: Parlamentarii, chemați să dezbată și să aprobe ordonanțele de urgență privind revendicările fermierilor și ale transportatorilor | AUDIO