Confidenţialitate

Lumea Europa FM: Salvatorul câinilor de luptă | AUDIO

Câinele – cel mai bun prieten al omului.

E o poveste ce pare că a început acum 40 de mii de ani. De atunci, câinele a fost folosit pentru vânătoare, pază, salvarea de vieți omenești, detecția drogurilor, ghidarea nevăzătorilor și binențeles, pentru joacă și afecțiune.

Din păcate, lista nu se oprește aici… În cele ce urmează, vorbim despre rasele care au primit denumirea generică de „câini de luptă”. Cele mai cunoscute sunt pitbull sau amstaff, dar aproape sigur, un dresor sau un proprietar de bună credință ar putea spune că denumirea de “câine de luptă” e nedreaptă. Dacă sunt crescuți cu dragoste și atenție, se pot comporta ca orice câine de companie.

Numai că în România, și nu numai, câinii sunt puși în mod frecvent să lupte pentru plăcerea stăpânilor. Se fac și pariuri și în general, cei care le organizează au dosare penale consistente, pentru infracțiuni de toate felurile.

După ce nu mai e bun de luptă, un astfel de câine este eutanasiat sau aruncat pur și simplu. Cei foarte norocoși ajung pe mână lui Victor Maftei, un polițist din Constanța, care în timpul liber, este și dresor canin.

Cu ajutorul câtorva prieteni, salvează câinii de luptă care ajung la el mai mult morți decât vii. Lăsând la o parte mușcăturile adânci și fracturile de tot felul, câinii ajung să fie și foarte agresivi cu oricine sau orice e în preajma lor. Cu multă răbdare, muncă și dragoste, Victor îi vindecă și îi reeducă pentru ca în final, să le găsească un cămin. Povestea o spune Victor Marin.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.