Confidenţialitate

LUMEA EUROPA FM: Românii și vaccinarea împotriva Covid | REPORTAJ

Din momentul în care a fost clar că planeta se confruntă cu o nouă pandemie, oameni de știință din toată lumea au pornit o cursă contracronometru pentru crearea unui vaccin.

Marile companii farmaceutice, guverne, universități, institute de cercetare și alte entități au căutat un ser eficient în lupta cu virusul SARS-CoV-2, investind timp, efort și bani în cercetări de laborator și studii clinice.

În august, Rusia anunța că începe vaccinarea populației cu vaccinul Sputnik V, dezvoltat de oamenii săi de știință. Chinezii au trecut și ei la vaccinare cu un ser produs local, iar în această iarnă, Uniunea Europeană a dat aviz pentru folosirea a trei vaccinuri pentru imunizarea populației. Mai întâi a fost cel de la Pfizer, apoi Moderna și de curând și cel al AstraZeneca.

Anunțul declanșării unor campanii de vaccinare masive peste tot în lume a adus speranță, deși a alimentat și teorii ale conspirației.

Astăzi la noi ca și în alte state ritmul de vaccinare este mai lent decât ne-am dori din cauza producției încetinite, dar pare că problemele vor fi depășite în curând.

În Lumea Europa FM, Viorica Ștefan a transformat o experiență de familie în povestea unei zile de vaccinare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Viorica Ștefan